Magda Thomas

Magda Thomas (1964) is geboren en getogen in het Zuid-Limburgse Heerlen.

Ze beleefde een mooie, doch bewogen jeugd. Plezier en verdriet gingen hand in hand. Veel gevoelens konden in het gezin Thomas niet worden uitgesproken, dus vertrouwde ze reeds op jonge leeftijd haar gevoelens toe aan papier.

Haar zoektocht naar geborgenheid bracht Thomas naar Eindhoven, waar ze personeelsmanagement studeerde. Ze trouwde, kreeg een dochter en studeerde rustig door. Blijven leren en ontwikkelen loopt als een rode draad door haar leven.

Als dichteres zet Magda sinds acht jaar levensmomenten om in gedichten en korte verhalen en tekeningen. Ze ervaart deze expressie als helend.

In woonplaats Gemert verzorgde de auteur met haar dochter vier jaar met veel plezier een literair programma bij Omroep Centraal. Ze interviewde schrijvers en kreeg zo hernieuwd de smaak te pakken. Nu is het tijd voor haar eerste dichtbundel.

Magda’s boodschap aan de lezers is een positieve; door alle misere en lessen heen leest die hoe zij voor het mooie in leven kiest. Thomas besluit: ‘het wordt ons niet gemakkelijk gemaakt. Maar ieder moment is er een.’

Uitgeverij Heimdall brengt in juli 2014 Thomas’ literair debuut Geef me de waarheid uit.

Share this Post!

0 Comment