Uitgeverij Heimdall

Uitgeverij Heimdall is een jonge uitgeverij van hedendaagse poëzie. Ze stelt zich ten doel gedichten op een laagdrempelige manier aan de man te brengen. Zo is Heimdall niet alleen mediahuis, maar ook motor achter evenementen als de Dichter bij jou-toer, de Goudse en de Bossche Poëzieboot en de Heimdall Poëziebus.

De bundels zijn voor een betaalbare prijs verkrijgbaar via alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen, honderden webshops als Bol.com, Bruna.nl en Ako.nl én Uitgeverij Heimdall. Door direct bij de uitgever te bestellen, krijgt de auteur meer royalties. Want Heimdall vraagt géén 42 procent commissie, zoals in de reguliere (online) boekhandel gebruikelijk is.

Uitgeverij Heimdall geeft behalve bundels van afzonderlijke auteurs, jaarlijks ook meerdere bloemlezingen uit rondom een thema. Te denken valt aan valentijnsdag, Allerheiligen en vrijheid.

Poëzie wordt door ons gepromoot met de Dichter bij jou-toer, dat dichters en andere kunstenaars een podium verschaft. Ook zijn we de initiatiefnemer van onder meer de Goudse en de Bossche Poëzieboot en de Heimdall Poëziebus.

De uitgeverij is altijd op zoek naar  talent voor zowel bundels als bloemlezingen. We nodigen je dan ook van harte uit je beste gedichten ter beoordeling in te sturen. Dat kan via het contactformulier op de website.

Het Fonds
In de Noorse mythologie wordt Heimdall de wachter der goden genoemd. Hij is in staat zowel ‘s nachts als overdag honderd mijl ver te zien. Heimdall is in onze ogen de bewaker van de kwalitatieve hedendaagse poëzie.

Sinds 2014 hebben we zeker 45 dichtbundels uitgebracht. We zijn niet alleen continu op zoek naar nieuw talent, maar zorgen ook voor passende begeleiding. Dat gebeurt door de dichters te laten samenwerken, door workshops, discussies en poëtische ontdekkingstochten te organiseren. Dichters worden actief betrokken bij optredens in het land. Het zorgt niet alleen voor podiumervaring, maar ook naamsbekendheid.

In de catalogus van de uitgeverij vindt u alle namen van dichters en al hun bundels terug. Het is een fonds van vele tientallen dichters die allemaal geloven in de filosofie van Heimdall en in wie Heimdall alle vertrouwen heeft.